Mount Rushmore & Emotion Bowl!
Heee iedereen!
Het is nu al meer dan twee weekjes geleden dat ik in Mount Rushmore was. Het waas zo mooi om te zien, die uitgehakte rotsen. Maar eerst natuurlijk een autorit van 9uur waarin we moesten stoppen voor een buffel die op de weg stond en we zijn aangehouden door echte Amerikaanse politie omdat Dan te hard reed. Toen waren we eindelijk in Hot Springs en was ik bestwel moe. Maar Arleen wou nog gaan zwemmen,ik had beloofd dat ik mee zou gaan dusben ik nog eventjes met haar gaan zwemmen. Toen lekker slapen, om de volgende morgen een beetje ziekjes wakker te worden. Het was 8uur smorgens en we zouden eigenlijk eerst naar Mount Rushmore gaan en daarna naar de Badlands. Maar het programma werd geswitched zodat ik nog even kon slapen. Na nog2 uur geslapen te hebben voelde ik me een stuk beter en kon ik gelukkig mee naar Mount Rushmore. Het is echt sjiek om te zien! Dat is eigenlijk het enigste wat ik erover kan zeggen. Het is vooral kijken, waauuuw, nog een keer kijken, nog steeds waaaauw. Als iemand van plan mocht zijn om er heen te gaan, zeker doen! Daarna weer terug naar het hotel om de volgende dag weer terug te rijden naar Idaho.. In drie dagen ben ik naar 5 fastfood restaurants geweest haha, dat is voor mij een record!
De schooldagen erna vielen me best zwaar. De eerste week was intensief en dan meteen zo'n weekend erachteraan, dat is vermoeiend. Het weekend erna was ik doodop en heb ik veel geslapen. Maar ik zou niet in amerika zijn als ik het hele weekend geslapen zou hebben, dat kan ik in Nederland ook. Die zaterdagmorgen ben ik weer vroeg opgestaan, want de Art Club had een activiteit; Streetart! Jep, de straat verven. Dat was echt zo vet om te doen! De straat naast de school wordt ieder jaar beschilderd als teken van schoolspirit.
De week erna, vorige week, was iedereen in volle spanning, want op vrijdag zou de grootste v football game van het jaar plaatsvinden, Emotion Bowl! De emoties lopen bij de wedstrijd altijd hoog op, vandaar de speciale naam. Mijn school, IF, moest tegen een andere school uit Idaho Falls, Skyline. De hele vrijdag stond in het teken van Emotion Bowl. Iedereen kwam in de schoolkleuren, oranje en zwart, naar school en er was een aangepast rooster omdat er smiddags een assembly plaats vond, waarin iedereen nog eens lekker opgestookt werd voor die avond. Natuurlijk ben ik ook naar de game geweest. De eerste helft heb ik meegeholpen met de concessions (eetkraam), en de tweede helft heb ik samen met mijn medestudenten IF aangemoedigd vanaf de tribune. Dat was echt zo vet.De sfeer die er hing kun je vergelijken met een WK wedstrijd van NL. Het was echt een heel spannende game. Skyline stond op een gegeven moment voor met 23-20. Maar toen scoorde IF een touchdown, en kregen ze er 6 punten bij, dus toen stond het 23-26 :D Skyline dreigde nog punten te scoren maar miste. IF won! Yeah! Het was echt zo vet om de reactie te zien van het publiek. De halve tribune rende het veld op haha. Skyline is wel een beetje een slechte verliezer. Er gaat nu een gephotoshopte foto rond waarop te zien is dat skyline gewonnen heeft. Haha dus niet!
Ik zit pas een paar weken hier op school, maar ik voel me albestwel tiger. Ik vind de schoolspirit hierecht geweldig. Daar kunnen ze in Nederland iets van leren! Met de Art Club hebben we zelfs het veld geverfd speciaal voor Emotion Bowl.
Deze week is het homecoming en wordt er ook veel aan schoolspirit gedaan. Vanavond is er skitnight in school. Mensen van verschillende jaren laten optredens zien begreep ik. Ik ben benieuwd! Vrijdag hebben we een halve dag, want smiddags is er een optocht, ook voor homecoming. Iedereen komt die dag weer in het oranje en zwart. En op zaterdag is de homecomingdance. I am so excited!
Hou jullie goed daar in NL!
xx
Heij in Nederland zuuje ze ouk echt veul mier motte doon aan de sjoel spirit! In NZ waas det ouk zoe gaaf.
Mergood, hees t doa wel leuk zoe te hure!
xx
Hoi Kris,
zoe te huure geit ut good met tich
Al hiel veul beleeft
Die kup en dei wedstried in ut stadion hielemoal te gek
Al un bietje gewind in de states
Zoe te huure wel
Geneet der mer van
Op sjoel veul te doan en allemoal leuke dinge
Ut verve oppe stroat en ut veld te gek
de groetjes van Laura, Marlou Freek Cor en Henk
DOEEEEIIIIIII
Hé Kris, vermeld even je hyves weer erbij voor degene die er niet dagelijks op zitten...Daat staan keisjieke foto's van je verhalen! Tot skyps, xxmam
Ha die Kris,
Zo te horen, begin je je plekje te vinden in "the states".
Ik zie het al helemaal voor me. Kris wordt fanatieke chearleader met "pom, poms" bij het american Football( of schrijf je dit anders?):) Jij leert heel veel daar in Amerika. Maar Kris, ook ik ben op zeer hoge leeftijd ( ha,ha, ) nog steeds bezig met leren i.v.m. zoeken naar een nieuwe baan. Vanaf volgende week start ik als vrijwilliger mediatheek ( schrik niet ) op het BBC . Heb er veel zin in.
zie weer uit naar je volgende verslag.
P.s.
Met Freek gaat het steeds beter. Hij is afgelopen week met de judoclub op kamp geweest. Heeft gestept , walclimbing en abseilen gedaan. Gelukkig was ik er niet bij anders had ik een acute hartstilstand gekregen. ( dat heb je nu eenmaal met bezorgde moeders )
liefs en groetjes
Corrie
Heee iedereen!
Bedankt voor de vele berichtjes! Ik vind het kei leuk dat jullie me volgen op deze weblog!
Ik hoop nog van jullie te horen!
xx Kris